Lieuwe x Kitegirls

Kitegirls Netherlands is dé community voor kitesurfende meiden in Nederland. We streven ernaar om meiden met elkaar te verbinden door middel van het organiseren van borrels, events en clinics. Tegelijkertijd komen we op voor de vrouwen in de kitesurf scene. Waarom zijn grote wedstrijden als Red Bull King of the Air enkel voor mannen? Waarom zijn de meeste kitesurf-producten ontworpen voor en door mannen?

De enige manier waarop we hier verandering in kunnen brengen is door samen te werken met merken en bedrijven die hier hetzelfde over denken en zich hard willen maken voor de vrouwelijke kitesurfers. Inspelen op de behoeftes van vrouwen door middel van het aanpassen van producten, designs, etc.

Lieuwe is zo’n merk dat meer focus wilt leggen op de kitesurfende dames. We zijn in gesprek gegaan en werken op dit moment aan een mooie samenwerking die steeds meer vorm krijgt en waar we jullie doorlopend van op de hoogte houden. In het proces van onze samenwerking gaan we kijken wat vrouwen op dit moment missen aan bijvoorbeeld boards. Denk hierbij aan design, kleinere bindingen, maar ook aan een andere type board die meer getuned is naar de vrouw.

Lieuwe Boards staat voor craftsmanship. De Lieuwe kiteboards worden geproduceerd in Nederland, waarvan een groot deel met de hand wordt gedaan. Lieuwe is zich bewust van de behoeftes in de kite wereld en wil daarop inspelen. Doordat Lieuwe zelf de boards bouwt biedt dit ruimte voor innovatie, vooruitgang en vernieuwing.

Het eerste event waar Lieuwe en Kitegirls Netherlands samen te zien zijn is de Kitegirls Netherlands meet-up op 22 juni bij Beach Inn in IJmuiderslag. Meer informatie over dit event vind je hier.